Aiga> Tala Fou> Aisea ua avea ai Peretania ma se fanua lanumeamata mo e-sikaleti?
May 04, 2023

Aisea ua avea ai Peretania ma se fanua lanumeamata mo e-sikaleti?

Aisea ua avea ai Peretania ma se fanua lanumeamata mo e-sikaleti?

mulimuli v2_ab378c80417e44e58f0ba81cbc343db2_img_000

Faatusatusa i le faʻateleina o le ulaula faʻamalosi tino o le Iunaite Setete, o faiga faʻavae a Peretania e sili atu le sili ona lelei

I le 2018, na amata ai e UK ona faʻatagaina e le faʻatau atu o le E-sikaleti i falemaʻi ma tuʻuina atu i le E-sikaleti o lo o sui ai le ulaula.

E tusa ai ma le lata mai lautele le soifua maloloina lipoti (ph) tatala i Egelani, a itiiti mai le 1.3 miliona tagata e le mafai ona ulagia i luga o le lagolagoina o le epacco lamatia e ala i le faaooina tabacco lamatiaga.

I totonu o Peretania, E-sikaleti o loʻo iai o fualaau faasaina, lea ua fuafuaina e agaʻi atu i se eseʻesega tino ese mai isi atunuʻu mai le amataga. Peitaʻi e leʻi aliali manino se malamalamaʻaga manino ona o le vaaiga a pulega, ae faʻapea foʻi ona o tulaga lavelave ma faʻavae i tua atu.

(O le ata faʻaalia ai le maualuga o le faʻatonutonuina o le E-sikaleti i itulagi eseese i le lalolagi, ma le lanumeamata faʻailoga o le malologa, ma le mumu faʻailoga faʻafeagai)

Kk

01. O se tasi o le tolu prades o tagata Peretania: NHS

I loto o tagata Peretania, e tolu mea e sili ona mimita ai o latou atunuu; Shakespeare, o nuu, ma le Soifua Maloloina.
O le avea o se taʻitaʻi aloaia o le ATUA, o le National Health Service (NHT), o loʻo viia ai le lautele o le soifua maloloina.

O le faʻaulu mai o le Kolisi o Fomai i Peretania manino fautuaina fomaʻi e siitia ai le e-sikaleti o sikaleti e mafai ai ia i latou e manaʻo e tuu le ulaula. O le fautuaga mai totonu o le Samoa Astom Health Vinety o loʻo lamatia le ulaula o le E-sikaleti o loʻo naʻo sina vaega o le le ulaula.

E tusa ai ma le BBC, i le siama o Bermingham o le Northern Embers, e le gata i le lua o tagata fou na lokaina, lea latou te taua i le "mea a le soifua maloloina o le soifua maloloina.

E malamalama o nei falemaʻi e lua o saina sandwell Forces i Sisifo Bromwich ma le palapala i sisifo I le taimi lava lea, e i ai foi oloa Saina o Saina e pei o Randm ma le tala a Randm ma Legend Projo8.
61bcfbca8973d4b6b736df33f6.jpg@4e_500w_500h.src_95Q
Ina ia mafai ai ona unaia le poto o le e-sikaleti, e lua falemaʻi ua faʻatuina ni nofoaga ulaula ma faʻamamafaina o le ulaula o le £ 50. O le ulaula e masani ona tupu ai le tau o le ulaula.

O le mea lea, e le o se mea e ofo ai le nofoaga e pei o UK taliaina e-sikaleti. Faʻaaogaina o nisi metotia (pei o faʻaaliga faʻailoilo ma e-sioa) e fesoasoani i tagata e tumau mo tagata.

Ma o se vailaʻau, o le gaosiga ma le faʻatau atu o le e-sikaleti i le UK e tatau ona usitaia le sili atu auiliili tulafono faatonutonu tulafono.

I le le pei o le Iunaite Setete, o loʻo iai tulafono faʻatonutonu o loʻo i luga o le E-sikaleti, ma televise, ma le leitio. Pau lava le faʻalauiloaina o ata mo le e-sikaleti o sikaleti e masani lava o aliʻi ma 'ava, o loʻo vaʻai totoʻa.

Mai lenei manatu, e foliga mai e malamalama ai o le mafuaʻaga o le faʻasaina i luga o le fualaʻau ma mimiti o le e-sikaleti i le Iunaite Setete, e le o le ulaula faamoemoe o le faʻalauiloaina e-sikaleti.

02. Tausia se faʻailoga manino: Suʻesuʻega faasaienisi

E silia ma le 30 atunuu o loʻo faʻasaina atoatoa le lalolagi e-sikaleti, ma o nisi o le a mautinoa e le mafai ona aʻoaʻoina e nei atunuʻu mai le UK? O le atunuʻu tuʻutuʻuga o atunuʻu eseese o loʻo i ai moni suiga, ae e leʻo le po o le manatu o tagata lautele ma le manatu o le komiti faʻatoatoʻa.

I le UK, tele aʻoga ma ua uma ona auai suʻesuʻe i suʻesuʻega umi i sikaleti, faʻapitoa i le leaga o le lima-sikaleti i le tino o le tagata tino


E manino lava le tagata suʻesuʻe e uiga i le matafaioi ma ni nai lo sikaleti, ma e tele naua nofoaga eseese ma aʻafiaga o le lima lona lua e-sikaleti. I ni eseesega, o le tele o atunuu ma itu o loʻo i ai pea i le tulaga o loʻo iai "talanoaina le lanu suia o e-sikaleti".
v2_73a1f018c66f4fdbae491ad6f589efc1_img_000
O le BBC tusi na faaulutalaina "Skinronic Caigarett - Mirances poʻo le faʻamataʻu" Faamaumau se vaega o faʻataʻitaʻiga na faʻatautaia e faʻalapotopotoga talafeagai. Na maua e sa tagata suʻesuʻe se vaega o le ufitu ma vaevaeina e tolu vaega, taʻitasi na maua ni metotia ulaula, faʻaigoaina o togafiti faʻataulaitu.

I se tasi masina mulimuli ane, o le faʻataʻitaʻiga faʻaiuga na faʻaalia ai le vaega na faʻaaoga ai feololo o paopau felafolafoaʻiga o loʻo maualalo le taunuʻuga. O le toʻatele oi latou e leʻi tuʻu i luga le ulaula, ae na toe foʻi atu i le ala o le masani masani i le tapaa.

I isi atunuʻu poʻo ni itulagi, o le toʻatele o tagata o loʻo avea ma pisi e aofia ai ma le leai se uiga nai lo le nofo i lalo e faʻataʻitaʻi. Tele mea manaʻomia faʻapolofesa e iloa le saʻo ma le saʻo.

O loo malilie ai foi le pulega o le au pulega tau le soifua maloloina e le o ni lamatiaga e le E-sikaleti. E tusa ai ma faʻamatalaga mai le UKs Message Divising, mai Me 2016 ia Iulai 2016, ua maua e le 'auʻaiga tele a latou talimalo leaga lipoti e fesoʻotaʻi ma E-sikaleti.

I se isi mea, o faasalalauga a Peretania ua aliali mai e iai ni tagata fai teugatau faʻatau e-sikaleti i tamaiti e aunoa ma le siakiina o latou pepa lautele.

Ae o nei mea e le taofia ai le aufaʻatagata e ouaʻi i le faʻatulagaina o le faʻailoga o le faʻamaliega e-sikaleti. O le mea moni, i le amataga o le 2017 "tapaapa Puleaina o le Fuafuaga" Faiga Faavae o UK o le Soifua Maloloina, na faailoa mai pe a uma ona malolo le EU, le malo.

Dr. John Britton, faatonu o le UK tapaa ma inu nofoaga faatonutonu i le iunivesete o le le mautonu o le le mafai , o le a latou toe foʻi mai i le Asbacco Alamanuia, ma le tapaa o le a fasiotia tagata


03. manino faatonuga ma tulaga: Aveesea
E tusa ma faʻamaumauga mai le UP Heal Healthshiry, E-sioa e mafai ona faʻateleina ai le manuia o le faʻamutaina o le ulaula e tusa ma le 505% o lamatiaga o le soifua maloloina.

Ole lagolago a le malo ma le lagolago a le faʻalapotopotoga mo le e-sikaleti e mafua mai i se tutoatasi iloiloga lipoti e le US Ucture (Phorta. Ua maeʻa le iloiloga mo Egelani. o tagata faaaoga, e-sikaleti o le 95% saogalemu nai lo le lautele o le tapaa ma ua fesoasoani i le faitau afe o tagata ulaula

O lenei faʻamaumauga ua leva ona faʻalauiloaina e le malo a Peretania ma le soifua maloloina e pei o le National Health Service (NHS), avea o se meafaigaluega malosi mo se isi auala e masani ai ipacco.

Mulimuli ane, sa manaʻomia e le malo o le UK le soifua maloloina lautele o Egete e faʻafou ai le toe iloilo o le saogalemu o le E-sikaleti. E oʻo mai nei, o lipoti faaletausaga e lagolagoina pea le "aoga a le et-sikaleti o loʻo avea ma ulaula ulaula.

E tusa ai ma le fuafuaga a le UK, o loʻo faʻamoemoe e faʻaitiitia atoa le faitau aofaʻi o tagata o loʻo ulaula i le 2030. E mafai ona tusia o le WALCKANTRESS Young i le WEB.

E ese mai i suʻesuʻega faafomaʻi faʻamaonia o le saogalemu o e-sikaleti, e leai ni mataupu matuia e faʻatatau i le e-sikaleti i le Uo moni. E le pei o le faʻateleina o le u-sikaleti i le Iunaite o le Iunaite Setete, o le lauiloa o le e-sikaleti i le ulagia e le o le ulagia. O le suʻesuʻeina o tagata matutua o tagata ulaula i le UK o loʻo faʻaalia ai foʻi le tele o le tele o tagata faʻaaogaina e-sikaleti e faʻamuta le tutusa o le tapaa.

O nei mea uma e faʻaalia o le UK, e-sikaleti o loʻo faʻaauau pea ona faʻaauau la latou mea muamua ma tulaga o mea faigaluega e fesoasoani i tagata matutua e uia sikaleti. Ua avea ai foʻi ma se taua ma le mea na lagolagoina e le pulega a Peretania o Peretania.
b4f756a1b667b18b8df7ff822a.jpg@4e_500w_500h.src_95Q
E faasaina e le Iunaite Setete o le faʻatau atu o le leai o le tapaa oloa e-sikaleti o le faʻatonutonuina o le masani a talavou na ulaula e-sikaleti. Ae o Martin DockRell, o le ulu o le UK PHE CARBACCE polokalama, fai mai e teu le faaopoopoga o siama e mafai ona ave i le masani sikaleti.

I le uluaʻi manatu muamua, o le Iunaite Setete ma le malo puipui e lagolagoina uma mea faʻafeagai, ma o le mafuaʻaga i tua atu o lenei malamalama. O se tasi o se faigofie e tasi le fetaui uma masani masani, ma o le isi o se faiga faʻatonutonu masani e masani ona faʻatino i luga o le le lelei.

E manatu o le auala Uo Uka e sili atu le taua le aʻoaʻoina mai, ae o le faʻaolaina o le uelefea ma pulega faʻatonutonu e faigata ona faʻatauaina.

O le eseesega i tulaga o le atunuʻu na mafua ai le tulaga o le aso, na avea ai Peretania ma se "Parataiso" mo e-sikaleti. Peitai, mai se isi vaaiga, o Peretania ua sauni moni lava mo le "faʻaiʻuga o le auala" mo e-sikaleti, e manaʻomia moni le faitau aofaʻi atoa.

04. Alualu i luma faitau
A o le COK Market, amata mai Me 20, 2017, e manaʻomia e le UK e le tatau ona sili atu le 2 sikaleti; Ole maualuga ole eletise mo le faʻamamaina o le suauʻu tapaa e le sili atu ile 10 militila; O le Naimaino o loʻo manaʻomia le suauʻu o tapaa e le sili atu i le 20 milimane i le ciraliter; Nicotoine o loʻo i ai oloa ma o latou afifi e tatau ona mafai ona taofia tamaiti mai le tatalaina ma le mafai ona toe faʻaleleia atili i la latou setete muamua pe a uma ona tatalaina; Faʻasaina le faʻaopopoga o nisi mea e, e aofia ai pign, caffeiine, i le tarine, i faʻatini suauʻu; Faʻa faʻaopopo igoa fou ma lapataiga autu i le afifiina o mea faʻatau; Pe o le eletise eletise sikaleti poʻo le suauʻu tapaʻa, o le suauʻu o le eletise e tatau ona faʻailoa atu i le vailaʻau aʻo leʻi amataina le faʻatauga i Peretania.

O lenei ua e aʻoaʻo e uiga i tala fou e uiga i le mea ua avea ai Uko ma lanumeamata mo le E-sikaleti, faʻamolemole mautinoa e faʻatau ai o tatou eseese es-sikaleti! E i ai ni matou oloa e faʻatagaina mai le lalolagi - taʻutaʻua ituaiga, o loʻo matou fautuaina ai lo matou lauiloa vaʻaia: Randm, o le tala lelei, ma le hispe's fou Faapitoaina ma nila!

88b719485ff5a69b643d6227bd.jpg@4e_500w_500h.src_95Q

Share to:

LET'S GET IN TOUCH

O le a matou faʻafesoʻotaʻia oe

Faatumu nisi faʻamatalaga ina ia mafai ona fesoʻotaʻi ma oe vave

Faʻalauaiteleina Faʻamatalaga: E taua tele lou faʻalilolilo ia te i tatou. E le faailoaina e le ma kamupani ia oe lava faʻamatalaga i soʻo se mea e faʻatagaina ai lau faʻatagaga.

Auina atu